x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenție unde călătoriți! Risc de atentate la Istanbul

Atenție unde călătoriți! Risc de atentate la Istanbul

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   18:00
Atenție unde călătoriți! Risc de atentate la Istanbul
Sursa foto: Hepta

Cetățenii români care locuiesc sau vor să călătorească la Istanbul sunt avertizați că există un risc ridicat de insecuritate asupra lăcașurilor de cult și reprezentanțelor diplomatice ale statelor UE din cartierele Beyoglu, Galata, Taksim şi Istiklal, anunță MAE.

Există deja în vigoare o alertă de călătorie în Turcia, la nivelul "Există factori de risc - evitaţi călătoriile dacă nu sunt necesare''.

Recomandări:
- respectarea îndrumărilor autorităţilor locale;
-urmărirea mass-mediei locale pentru a cunoaşte şi evita zonele cu situaţie de insecuritate ridicată;
-prudenţă prin evitarea locurilor aglomerate din spaţiile publice şi de interes turistic;
-evitarea staţionării prelungite în zonele turistice principale, în apropierea centrelor comerciale sau a secţiilor de poliţie, iar dacă se observă persoane sau colete suspecte, părăsirea de urgenţă a zonei;
-delimitarea de orice acţiune de protest şi părăsirea zonelor respective.

MAE transmite cetăţenilor români care călătoresc în Republica Turcia, în special în Istanbul, recomandarea de a-şi anunţa prezenţa autorităţilor române, comunicând datele de contact prin intermediul portalului www.econsulat.ro.
Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la Consulatul General al României la Istanbul, +90 212 3580516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială pot suna la oficiul consular al României în Istanbul: +90 533 5420695. 

×
Subiecte în articol: mae calatorii turcia aeroport istanbul