x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie în Irak. Măsuri speciale de securitate în perspectiva alegerilor parlamentare

Atenţionare de călătorie în Irak. Măsuri speciale de securitate în perspectiva alegerilor parlamentare

28 Apr 2014   •   19:55

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că autorităţile irakiene au decis intensificarea măsurilor de securitate în perspectiva desfăşurării alegerilor parlamentare în data de 30 aprilie 2014.

În acest context au fost adoptate măsuri speciale de securitate cu aplicabilitate în zilele care preced şi, respectiv, care succed scrutinului. Astfel, vor exista restricţii de circulaţie, la nivelul întregii ţări,  în perioada 28 aprilie-2 mai 2014, pentru toate tipurile de mijloace de transport.

Totodată, există posibilitatea ca, în situaţii de urgenţă, autorităţile locale să închidă temporar activitatea unor aeroporturi internaţionale. Ca urmare a implementării măsurilor sus-menţionate, inclusiv cele referitoare la perturbarea traficului aerian internaţional, deplasările pe întreg teritoriul irakian se vor desfăşura cu dificultate.

MAE recomandă cetăţenilor români interesaţi să se informeze asupra restricţiilor de trafic din Irak şi să consulte website-urile de specialitate înainte de a se deplasa pe teritoriul acestui stat.

×