x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aurul atinge noi cotaţii istorice, preţul petrolului scade

Aurul atinge noi cotaţii istorice, preţul petrolului scade

de Daniel Ionaşcu    |    08 Aug 2011   •   07:28
Aurul atinge noi cotaţii istorice, preţul petrolului scade

Aurul a atins azi 1.714 dolari pe uncie dupa retrogradarea ratingului SUA de catre agentia de evaluare Standard&Poor's si dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a fost fortata sa inceapa achizitia de titluri de stat ale Spaniei sI Italiei.

Pretul barilului de titei a scazut puternic, ca urmare a asteptarilor privind incetinirea economiei mondiale, ajungand la 83 de dolari pe baril. Bursele asiatice au cazut in picaj iar investitorii vand in ritm accelerat actiuni sI marfuri cu grad ridicat de risc si se orienteaza catre activele sigure, precum yenul japonez, francul elvetian si aurul.

Bursa din Japonia a inchis pe minus 2,18%, ca si cea din Hong Kong, in vreme ce la Shanghai pierderile erau de 3,78%.

La ora 12:28 indicele DAX, al burse de la Frankfurth, era in scadere cu 2,25%, indicele CAC 40 al bursei de la Paris era pe minus cu 1,89%iar FTSE 100 de la Londra scadea cu 1,62% in medie.

Pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) scaderea era de 3,87% pe indicele BET-C, in vreme ce indicele BET-NG, care urmareste actiunile din energie, scadea cu 4,42%. SIF-urile sI Fondul Proprietatea avea un minus de 4,29% in medie.

×
Subiecte în articol: petrol burse aur cotatii