x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia elimină impozitele pentru tampoane şi absorbante

Australia elimină impozitele pentru tampoane şi absorbante

04 Oct 2018   •   13:43
Australia elimină impozitele pentru tampoane şi absorbante

Tampoanele şi absorbantele vor fi scutite de impozitele de 10%, în Australia, potrivit unei înţelegeri de a elimina produsele pentru igienă feminină de sub taxele generale pe bunuri şi servicii, notează The Guardian.

În timp ce detaliile încă nu au fost finalizate, inclusiv ce produse vor beneficia de această reducere, având în vedere numărul mare de alte produse pentru menstruaţie, Guardian Australia a scris că produsele vor avea preţuri mai mici începând cu luna ianuarie.

Mişcarea vine după două decenii în care s-a încercat scutirea acestor produse de impozitele de 10%, după ce acestea au fost incluse în 1999. Chiar dacă tampoanele şi absorbantele nu erau considerate “obiecte de lux” în sfera taxelor pentru bunuri şi servicii, nu atrăgeau excepţiile acordate bunurilor pentru sănătate, care au fost aplicate în cazul prezervativelor şi lubrifiantelor.

La acel moment, ministrul Sănătăţii, Michael Wooldridge a spus că tampoanele nu pot reprezenta o excepţie pentru că nu “previn boli”. “Mi-ar plăcea ca crema de ras să fie o excepţie, dar nu mă aştept să fie.”, a spus acesta pentru ABC, în 2000. “Prezervativele previn boli. Nu ştiam că menstruaţia este o boală.”

 

×