x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria: Oligarhul ucrainean Dmitri Firtaş a fost pus în libertate, după plata unei cauţiuni record de 125 de milioane de euro

Austria: Oligarhul ucrainean Dmitri Firtaş a fost pus în libertate, după plata unei cauţiuni record de 125 de milioane de euro

de Agerpres    |    21 Mar 2014   •   20:23
Austria: Oligarhul ucrainean Dmitri Firtaş a fost pus în libertate, după plata unei cauţiuni record de 125 de milioane de euro

Oligarhul ucrainean Dmitri Firtaş a fost pus în libertate vineri, după ce a plătit o cauţiune record de 125 de milioane de euro, a anunţat justiţia austriacă, transmite AFP.

"Cauţiunea a fost livrată în contul Curţii de Apel regionale din Viena, după verificarea provenienţei fondurilor", a indicat tribunalul după eliberarea bărbatului, care este vizat de o procedură de extrădare solicitată de Statele Unite.

Oligarhul a livrat suma joi, însă instanţa a condiţionat eliberarea sa de verificarea originii fondurilor.

Dmitri Firtaş, al 14-lea în topul celor mai bogaţi oameni din Ucraina, a fost arestat de poliţia austriacă în noaptea de 12 spre 13 martie în cadrul unei anchete a FBI, poliţia federală americană, care îl acuză de corupţie la nivel internaţional şi de crearea unei organizaţii criminale.

Austria a lansat o procedură de extrădare spre SUA, care ar urma să dureze mai multe săptămâni. În aşteptarea unei decizii, Firtaş are interdicţie de a părăsi teritoriul austriac.

O perioadă apropiat al anturajului fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, Dmitri Firtaş deţine, potrivit Forbes, o avere de 673 de milioane de dolari (aproximativ 500 de milioane de euro), datorită activităţilor sale din sectorul gazelor, derulate prin intermediul grupului Rosukrenergo, companie mixtă cu gigantul semi-public rus Gazprom.

×
Subiecte în articol: dmitri firtas eliberare cautiune