x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fată de 14 ani și șoferul au murit după ce un autobuz școlar s-a răsturnat pe autostradă

O fată de 14 ani și șoferul au murit după ce un autobuz școlar s-a răsturnat pe autostradă

de Redacția Jurnalul    |    29 Sep 2023   •   23:02
O fată de 14 ani și șoferul au murit după ce un autobuz școlar s-a răsturnat pe autostradă
Sursa foto: Twitter BreakingItalyNews

O fată de 14 ani și șoferul unui autobuz școlar au murit după ce vehiculul s-a răsturnat pe o autostradă din Merseyside, a anunțat poliția, citată de Sky News.

Aceasta survine după mai multe incidente majore în urma cărora au fost victime, potrivit serviciilor de urgență.

Școala gimnazială de băieți Calday Grange și școala gimnazială de fete West Kirby au confirmat că unul dintre autobuzele școlare a fost implicat în incidentul care a avut loc vineri, la scurt timp după ora 8.00.

În total, 54 de persoane se aflau în autobuz - multe dintre ele au fost evaluate la locul accidentului, pe M53, în apropiere de Hooton.

Alți doi pacienți au fost transportați la spitalul de copii Alder Hey cu răni grave, în timp ce alți câțiva pacienți au fost duși la spitale din împrejurimi pentru tratarea unor răni minore, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului de ambulanță din nord-vest.

În total, 50 de copii au fost transportați la un centru de prim-ajutor al victimelor de la centrul de pregătire a serviciilor de urgență din Wallasey.

Dintre aceștia, 39 au fost externați, în timp ce restul au fost duși la spital pentru tratament suplimentar.

Comisarul-șef Graeme Robson de la Poliția Merseyside a declarat: „Nu am avut nici o problemă: Ofițerii de legătură cu familiile oferă sprijin specializat ambelor familii și colaborăm cu ambele școli și cu consiliile Wirral și Cheshire West pentru a ne asigura că există sprijinul necesar pentru traume pentru copiii din autobuz. Știm, de asemenea, că alți copii de la ambele școli se aflau în autobuze care călătoreau în convoi cu autobuzul implicat în incident și au fost martori la incident. Și lor li se va oferi sprijin specializat pentru traume”.

Pompierii au ajutat pasagerii să iasă din autobuzul școlar în urma accidentului, a declarat Mark Thomas, managerul zonal al Merseyside Fire and Rescue Service.

„Pompierii au lucrat cu colegii din serviciile de urgență de la fața locului pentru a stabiliza vehiculul. Ne-am asigurat că locul a fost sigur și am ajutat victimele să iasă din autobuz”, a adăugat el.

„Lucrând împreună cu colegii noștri de la poliție și ambulanță, la scurt timp după aceea am reușit să ajutăm victimele să urce într-un al doilea autocar pentru a primi îngrijiri departe de locul faptei. Operațiunile noastre se reduc în prezent, dar rămânem la fața locului, în prezență, pentru a păstra locul faptei împreună cu poliția din Merseyside în timp ce se desfășoară o anchetă”.

Joanne Clague, director de zonă pentru North West Ambulance Service și Merseyside, a declarat că a fost un incident major „din cauza numărului mare de victime implicate”.

Ea a spus: „Ca urmare, am trimis un număr substanțial de ambulanțe, medici seniori și echipele noastre de răspuns în zone periculoase. Un medic de terapie intensivă a fost, de asemenea, trimis la fața locului”.

Simone White, director pentru copii, familii și educație la Consiliul Wirral, a declarat că consiliul „lucrează îndeaproape” cu școlile afectate.

„În numele Consiliului Wirral, ofer cele mai sincere condoleanțe tuturor celor afectați azi de acest incident tragic. Vom continua să facem tot ce putem pentru a ajuta”.

Spitalul de copii Alder Hey a declarat că departamentul său de accidente și urgențe „rămâne extrem de ocupat”, adăugând: „Vă rugăm să vă prezentați doar în cazuri de urgență”.

Liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer, a declarat: „Inima mea este alături de toți cei afectați de tragicul accident din Wirral din această dimineață. O veste inimaginabil de tristă”.

Între timp, UNISON, a declarat că lucrătorii de asistență clinică din Wirral implicați într-o dispută locală privind salariile „au părăsit imediat linia de pichetare” și că membrii au revenit pentru a fi disponibili pentru a ajuta în urma accidentului.

„Gândurile noastre sunt alături de toți cei implicați în teribilul accident de autobuz școlar din Wirral și de toți lucrătorii serviciilor de urgență care au răspuns la acest incident”, a declarat sindicatul într-o declarație.

Consilierul local laburist, Sherin Akhtar, a declarat că autobuzul implicat în accident era un serviciu W3, care este împărțit între Calday Grange Grammar School și West Kirby Grammar School.

Potrivit site-ului web al Calday Grange, traseul autobuzului școlar începe în suburbia Bache din Chester, făcând opriri în Little Sutton, înainte de a se alătura M53 pe traseul său către West Kirby.

M53 rămâne închisă în ambele sensuri între intersecțiile patru și cinci. Se așteaptă ca aceasta să fie închisă pentru câteva ore, în timp ce se desfășoară activități de investigare, potrivit poliției.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: autobuz scolar autostradă