x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorul atentatului de la Burgas venise în Bulgaria trecând prin România şi vorbea rusă

Autorul atentatului de la Burgas venise în Bulgaria trecând prin România şi vorbea rusă

de Mediafax    |    23 Iul 2012   •   13:14
Autorul atentatului de la Burgas venise în Bulgaria trecând prin România şi vorbea rusă

Autorul atentatului comis la Burgas ajunsese in Bulgaria trecand prin Romania, vorbea limba rusa si era insotit de o femeie, relateaza presa bulgara, citand surse din cadrul comisiei de ancheta, relateaza AFP.

Conform anchetatorilor, barbatul care s-a aruncat in aer la Burgas pe 18 iulie, omorand cinci turisti israelieni si un sofer de autocar bulgar, locuise la Varna cel putin din 16 iulie.

"Probe biologice in acest sens au fost descoperite intr-un hotel din Varna", precizeaza un anchetator citat de postul bTV.

Conform ziarului Trud, politia cauta o femeie care locuise impreuna cu autorul atentatului la Hotelul Perfekt din Varna. Aceasta femeie ar putea avea legatura cu un complice al teroristului-kamikaze.

Un sofer de taxi care l-a transportat pe autorul atacului sinucigas a declarat ca acesta vorbea limba rusa. Cursa a fost efectuata intre localitatile Ravda si Pomorie, situate la nord de Burgas.

Pana acum, autoritatile bulgare au anuntat doar ca autorul atentatului avea 36 de ani, detinea un permis de conducere american fals si nu avea nationalitate bulgara.

×
Subiecte în articol: atentat burgas burgas romania