x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertismentul Croației cu privire la conflictul din Ucraina: Războiul se va termina când Rusia și SUA vor ajunge la un acord

Avertismentul Croației cu privire la conflictul din Ucraina: Războiul se va termina când Rusia și SUA vor ajunge la un acord

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   20:45
Avertismentul Croației cu privire la conflictul din Ucraina: Războiul se va termina când Rusia și SUA vor ajunge la un acord
Sursa foto: Hepta

Livrările de tancuri occidentale pe frontul din Ucraina va prelungi războiul, care va dura până când Rusia și SUA vor ajunge la o înțelegere, spune președintele Croației, Zoran Milanovic, citat de HINA.

El a avertizat că va începe al treilea război mondial dacă cele două state nu vor ajunge la un acord.

"Ucraina a primit, miercuri, veşti despre o consolidare majoră a arsenalului său militar, Germania şi SUA anunţând că vor oferi Kievului tancuri Leopard 2 şi M1 Abrams. Aceasta va prelungi războiul. Toate tancurile, inclusiv cele ruse şi americane, ard la fel, iar oamenii care stau în ele fie sunt ucişi, fie reuşesc să scape.

Războiul în Ucraina va dura până când Moscova şi Washingtonul se vor înţelege cumva să-i pună capăt, ceea ce este dificil şi îndepărtat. În asemenea discuţii, nici Zagrebul, nici Berlinul, nici Parisul şi nici Bruxellesul nu vor fi consultate, dar dacă ele nu vor avea loc, lumea va începe să se îndrepte încet către al treilea război mondial", a explicat acesta.

Totodată, înaltul oficial croat a ironizat-o pe șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, care a spus, marți, în Consiliul European de la Strasbourg. "Luptăm într-un război împotriva Rusiei, nu între noi".
"Poate că Germania este în război cu Rusia. Le urez succes de data asta, să se termine mai bine ca acum 70 de ani, dar noi nu suntem în război cu nimeni. Annalena Baerbock ne spune că noi toţi suntem în război cu Rusia. Noi nu suntem, America este, noi suntem doar pioni", a atras atenția Milanovic.

Premierul croat Andrej Plenkovic estede acord cu sprijinul militar acordat Ucrainei dar președintele  Zoran Milanovic este împotrivă și a respins propunerea guvernului, din noiembrie 2022, de a instrui luptători ucraineni pe teritoriul Croației, în cadrul misiunii de asistenţă militară a UE (EUMAM). El și-a motivat decizia că încalcă Constituția țării deoarece nu există un acord de alianță cu Ucraina, aceasta nefiind membră UE sau NATO.

 

×