x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment de la Angela Merkel: "Mediul economic va fi mai dificil în 2013"

Avertisment de la Angela Merkel: "Mediul economic va fi mai dificil în 2013"

31 Dec 2012   •   09:59
Avertisment de la Angela Merkel: "Mediul economic va fi mai dificil în 2013"

 Cancelarul german Angela Merkel îi avertizează pe germani că mediul economic va fi "mai dificil" în 2013 decât în 2012 şi îi îndeamnă la "răbdare" şi "curaj", în alocuţiunea de Anul Nou, informează Mediafax.

"Mediul economic nu va fi mai uşor, ci mai dificil, anul viitor. Acest lucru nu trebuie să ne descurajeze, ci, din contră, să ne stimuleze", afirmă Merkel în discursul său, care urmează să fie difuzat la televiziune luni seara.
Evocând criza economică din Europa, conducătoarea celei mai importante economii europene îndeamnă la răbdare, în această alocuţiune al cărei text a fost comunicat presei duminică seara.
"Reformele pe care le-am decis (în Europa) încep să producă efecte. Dar avem, în continuare, nevoie de multă răbdare. Criza este încă departe să fie depăşită", apreciază cancelarul, potrivit acestui text, difuzat de serviciul său de presă.
Chiar dacă Germania beneficiază de o conjunctură economică mai bună decât majoritatea partenerilor săi europeni, ea a înregistrat o încetinire pe tot parcursul anului 2012. Astfel, ţara a înregistrat o creştere a Produsului său Intern Brut (PIB) de 0,2% în trimestrul trei, după creşteri de 0,3% în trimestrul doi şi de 0,5% în primul.
Numeroşi economişti prevăd o scădere a PIB-ului în ultimul trimestru. Potrivit Bundesbank (Banca centrală germană), economia „motorului Europei” va stagna în 2013, cu o creştere a PIB-ului de doar 0,4%.
 
 

×
Subiecte în articol: angela merkel despre 2013 pib germania