x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertismentul Regelui Charles: „Economia și supraviețuirea noastră vor fi puse în pericol dacă nu restabilim rapid echilibrul naturii”

Avertismentul Regelui Charles: „Economia și supraviețuirea noastră vor fi puse în pericol dacă nu restabilim rapid echilibrul naturii”

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2023   •   23:40
Avertismentul Regelui Charles: „Economia și supraviețuirea noastră vor fi puse în pericol dacă nu restabilim rapid echilibrul naturii”
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al Marii Britanii a declarat, vineri, că lumea este „îngrozitor de departe” în ceea ce privește abordarea schimbărilor climatice și că economia globală va fi în pericol dacă mediul nu va fi reparat rapid, relatează Reuters.

În discursul de deschidere a summitului COP28 al ONU privind clima, regele Charles le-a spus liderilor mondiali că pericolele schimbărilor climatice nu mai sunt un risc îndepărtat și i-a îndemnat să ia mai multe măsuri. „Mă rog din toată inima mea ca COP28 să fie un alt punct de cotitură pentru o acțiune de transformare autentică”, a spus el, cu referire la summitul din 2015, desfășurat în Franța.

După un an cu temperaturi record, există presiune pentru ca summitul din acest an să accelereze acțiunile de limitare a schimbărilor climatice. Cu toate acestea, țările sunt divizate în ceea ce privește viitorul combustibililor fosili, a căror ardere este principala cauză a schimbărilor climatice.

Summitul, care se desfășoară până la 12 decembrie, a obținut joi o victorie timpurie, delegații adoptând un nou fond pentru a ajuta țările sărace să facă față dezastrelor climatice costisitoare.

Regele Charles a citat impactul schimbărilor climatice la nivel mondial, inclusiv inundațiile din India și Pakistan și incendiile grave din Statele Unite, Canada și Grecia.

„Dacă nu reparăm și nu restabilim rapid economia unică a naturii, bazată pe armonie și echilibru, care ne susține în ultimă instanță, propria noastră economie și capacitatea de supraviețuire vor fi puse în pericol”, a spus el.

×
Subiecte în articol: regele charles mediu