x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avion adus la sol de un pasager. Pilotului i s-a făcut rău şi a murit

Avion adus la sol de un pasager. Pilotului i s-a făcut rău şi a murit

09 Oct 2013   •   16:48
Avion adus la sol de un pasager. Pilotului i s-a făcut rău şi a murit

Un avion de mici dimensiuni a fost adus la sol de singurul pasager, după ce pilotului i s-a făcut rău şi şi-a pierdut cunoştinţa, murind ulterior. Incidentul a avut loc, ieri seară, în Marea Britanie, în localitatea Humberside.

Avionul, în care se aflau doar pilotul şi un pasager, a decolat de pe un aeroport mic din localitatea Doncaster, aflată la 40 de kilometri de Humberside.

La ora 18:20, pilotul, care abia decolase, a transmis un semnal SOS, după care şi-a pierdut cunoştinţa. La manete a trecut unicul pasager.

Pentru a putea ateriza, acesta a fost ghidat de doi instructori, care i-au spus prin radio ce trebuie să facă.

"A făcut o aterizare destul de bună. Nu cunoştea mecanismele avionului, nu avea farurile aprinse, era practic orb. Era a doua oară când se urca într-un avion şi prima dată când îl controla", a declarat Roy Murray, unul dintre instructorii care l-a ajutat să aducă avionul la sol.

Murray spune că prima preocupare a fost să se asigure că pasagerul nu va intra în panică. Acesta a avut trei tentative nereuşite de a ateriza, reuşind să aducă avionul la sol în poziţia optimă din a patra încercare.

"Este un sentiment fantastic să salvezi viaţa cuiva. Fără ajutor, avionul s-ar fi izbit de pământ şi nimeni n-ar fi supravieţuit", a spus instructorul.

Stuart Sykes este unul dintre martorii care au văzut aterizarea.

"A coborât şi a atins solul de trei ori, lovind apoi pista cu botul. S-a mai târât puţin şi s-a oprit. Au ieşit scântei, cred că elicele s-au frecat de asfalt", a declarat acesta.

Autorităţile au aunţat că pilotul căruia i s-a făcut rău a decedat în timpul nopţii care a urmat. Cauza morţii nu a fost făcută publică. 

×
Subiecte în articol: aterizare fortata pilot avion