x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avionul prăbuşit în Atlantic a transmis 24 de mesaje care indicau anomalii

Avionul prăbuşit în Atlantic a transmis 24 de mesaje care indicau anomalii

06 Iun 2009   •   00:00
Avionul prăbuşit în Atlantic a transmis 24 de mesaje care indicau anomalii

Avionul Air France prăbuşit în Oceanul Atlantic a transmis, într-un interval de mai puţin de cinci minute, 24 de mesaje care indicau existenţa unor anomalii, a anunţat, astăzi, Biroul pentru Anchete şi Analize francez, care coordonează ancheta asupra accidentului.

Cele 24 de mesaje ACARS (mesaje care semnalează anomalii, pene sau opriri ale sistemelor) au fost trimise între ora 2.10 şi 2.14 GMT, a precizat Alain Bouillard, însărcinat cu misiuni pe lângă directorul BEA, adăugând că ultimul mesaj privind localizarea avionului a fost transmis la ora 2.10 GMT, informează AFP, citată de Mediafax.

Directorul BEA, Paul-Louis Arslanian, a declarat că printre sistemele care au transmis mesaje de "pană sau oprire" se numără şi cel de pilotare automată a avionului. El a precizat că aparatul transmite acelaşi tip de mesaj şi când sistemul se află în pană, şi când este oprit de pilot.

BEA afirmase vineri că datele transmise de aparat indicau "o incoerenţă" a măsurătorilor de viteză. Un purtător de cuvânt a precizat că avionul dispunea de diferite sisteme informatice pentru măsurarea vitezei şi "s-a dovedit că a existat o incoerenţă între măsurători".

Ancheta a permis şi confirmarea "prezenţei în apropierea rutei prevăzute deasupra Atlanticului" a unor furtuni caracteristice regiunilor ecuatoriale.

"Este bine să evităm orice interpretare pripită sau speculaţie pe baza informaţiilor trunchiate şi nevalidate", scrie Biroul, însărcinat cu ancheta tehnică a catastrofei.

Avionul Airbus A330 al companiei Air France, care asigura legătura între Rio de Janeiro şi Paris, a dispărut în largul coastelor braziliene în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord. Motivele prăbuşirii aparatului, care înregistrase probleme tehnice, nu au fost clarificate încă. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe