x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ayman al-Zawahiri cere răzbunarea unui om de ştiinţă pakistanez condamnat în SUA

Ayman al-Zawahiri cere răzbunarea unui om de ştiinţă pakistanez condamnat în SUA

04 Noi 2010   •   00:00

Numărul doi în ierarhia reţelei al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, cere răzbunarea omului de ştiinţă pakistanez Aafia Siddiqui, condamnată la 86 de ani de detenţie în SUA pentru că a deschis focul asupra unor agenţi americani, informează Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste (SITE).



Apelul este conţinut într-o înregistrare audio de peste patru minute care are titlul "Cine îl va răzbuna pe omul de ştiinţă Aafia Siddiqui?".

Siddiqui, în vârstă de 38 de ani, specialistă în neurologie şi care şi-a făcut studiile la Massachusetts Institute of Technology (MIT), a fost condamnată pe 23 septembrie de un tribunal federal american la 86 de ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, după arestarea în iulie 2008 în Afganistan pentru presupusele legături cu al-Qaida, ofiţeri americani şi agenţi FBI au venit să o interogheze pe Siddiqui. Ea a luat arma unui dintre agenţi şi a deschis focul, fără a răni pe nimeni. Unul dintre agenţi a ripostat, rănind-o în piept.

Al-Zawahiri i-a avertizat pe americani că "vor fi agresaţi de fiecare dată când agresează musulmani". În acelaşi timp, adjunctul lui Osama ben Laden le-a transmis pakistanezilor că "Guvernul de la Islamabad i-a umilit, lăsându-i pe americani şi pe cruciaţi să le ocupe ţara".

"Singura cale pe care o aveţi este cea a jihadului, care va permite eliberarea lui Aafia Siddiqui", ameninţă al-Zawahiri.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe