x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Azilantul afgan care a rănit trei oameni cu cuțitul la Ravensburg, internat într-un spital psihiatric

Azilantul afgan care a rănit trei oameni cu cuțitul la Ravensburg, internat într-un spital psihiatric

30 Sep 2018   •   12:00
Azilantul afgan care a rănit trei oameni cu cuțitul la Ravensburg, internat într-un spital psihiatric

Azilantul afgan care a atacat şi rănit cu cuţitul trei persoane vineri, la Ravensburg, în sudul Germaniei, a fost internat sâmbătă într-un spital psihiatric, informează DPA. 

O instanţă a emis un aşa-numit mandat de internare, după ce un expert a stabilit că suspectul suferă de probleme psihiatrice grave şi a mai fost tratat de mai multe ori pentru tulburări mintale, a declarat poliţia.

Solicitantul de azil din Afganistan, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat vineri imediat după atac şi este anchetat pentru tentativă de omor şi vătămări corporale grave. Potrivit poliţiei, starea lui mintală ar putea să îl exonereze de răspunderea penală. 

Primarul din Ravensburg, Daniel Rapp, a fost cel care l-a convins vineri pe atacator să arunce cuţitul. Rapp s-a apropiat de afgan după ce s-a întâlnit cu două persoane care fugeau de la locul incidentului. El a fost apreciat pentru eroism de ministrul integrării din landul Baden-Württemberg, Manne Lucha, domiciliat în acelaşi oraş. După atac, acesta a făcut apel la concitadini să nu se lase dezbinaţi "de oameni care acum abuzează în scopuri politice de acest act îngrozitor".

AGERPRES

×