x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bagdad - Victime ale terorii

Bagdad - Victime ale terorii

de Irina Cristea    |    14 Iul 2005   •   00:00
Bagdad - Victime ale terorii

Un atac sinucigas comis miercuri, la Bagdad, s-a soldat cu moartea a 24 de copii. Micutii, cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, au fost ucisi in explozia unei masini pe care un atacator kamikadze a condus-o direct intr-un convoi american.
Au fost victime sigure, pentru ca micutii tocmai ii inconjurasera pe soldati si se bucurau de dulciurile primite de la acestia. Explozia extrem de puternica a lasat in urma imagini de groaza: trupuri decapitate, membre calcinate si mame disperate cautandu-si copii prin gramezile insangerare si urlandu-si durerea de a-i gasi fara viata. Alti 20 de copii au fost tranportati de urgenta la spital, cu rani grave.

ALERTA. Convoiul american sosise in urma unei alerte potrivit careia in zona ar circula un sofer kamikadze. Militarii le cerusera deja localnicilor sa ramana in case, dar avertismentul nu a insemnat nimic pentru copiii mereu dornici de atentia si cadourile soldatilor. Atentatul l-a costat viata si pe un militar, a carui moarte ridica la 1.751 bilantul victimelor inregistrate in randurile armatei SUA de la inceputul conflictului din Irak.

×
Subiecte în articol: externe