x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Baia de sânge", peste 100 de reni omorâţi în Norvegia

"Baia de sânge", peste 100 de reni omorâţi în Norvegia

27 Noi 2017   •   13:29
"Baia de sânge", peste 100 de reni omorâţi în Norvegia

Peste 100 de reni au fost omorâţi de trenurile de marfă în nordul Norvegiei în ultimele zile, în ceea ce a fost numită “baia de sânge”, notează The Guardian. Un singur tren a omorât într-o zi 65 de reni, în timp ce alţi 41 au fost omorâţi între miercuri şi vineri, a spus radiodifuzorul public NRK, duminică.

“Sunt atât de nervos încât am ameţit”, a spus proprietarul celor 65 de reni morţi, Ole Henrik Kappfjell, pentru NRK. “Este o tragedie fără sens ... un coşmar psihologic”.

Norvegia este casa a aproximativ 250,000 de reni semi-domestici, iar cei mai mulţi dintre ei locuiesc în partea de nord a ţării. În această perioadă a anului, crescătorii de animale duc renii la păşunile de iarnă, o călătorie periculoasă în care multe animale sunt lovite de maşini sau trenuri.

Fotografiile făcute de producătorul de documentare Jon Erling Utsi surprind reni morţi care zac în zăpada pătată de sânge. “A fost un coşmar”, a spus acesta pentru NRK. “Cel mai rău lucru ţine de animalele care nu au fost omorâte în accident. Zăceau acolo, suferind. Era o baie de sânge pe mai mulţi kilometri”, a adăugat acesta.

Peste 2,000 de reni au fost loviţi de-a lungul aceleiaşi căi ferate între 2013 şi 2016.

×
Subiecte în articol: Norvegia reni jon erling utsi