x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident tragic: O balenă a lovit barca unor pescari din Australia. Un bărbat a murit

Accident tragic: O balenă a lovit barca unor pescari din Australia. Un bărbat a murit

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2023   •   11:20
Accident tragic: O balenă a lovit barca unor pescari din Australia. Un bărbat a murit
Sursa foto: Hepta

Un bărbat a murit, iar un altul a fost spitalizat sâmbătă în Australia, după ce o balenă a lovit și răsturnat barca în care se aflau cei doi în timpul unei partide de pescuit, au anunțat autoritățile, citate de Reuters.

Poliția a declarat că un bărbat a fost scos inconștient din Botany Bay, în largul coastei Sydney, și a murit ulterior, în timp ce celălalt bărbat a fost dus la spital în stare stabilă, a precizat poliția.

„O balenă a fost implicată, cine s-ar fi gândit că s-ar putea întâmpla așa ceva, este teribil de tragic”, a declarat ministrul poliției din New South Wales, Yasmin Catley.

Ministrul de stat al serviciilor de urgență Jihad Dib a declarat că a fost „un accident absolut ciudat”.

Potrivit primelor informații, este posibil ca balena să se fi scufundat în apropiere de barca bărbaților, potrivit poliției, care nu a identificat specia balenei.

Litoralul extins al Australiei găzduiește 10 specii mari și 20 de specii mai mici de balene. În timp ce decesele umane cauzate de balene în regiune sunt rare, Australia și Noua Zeelandă, țara vecină, sunt puncte fierbinți pentru eșuarea în masă a balenelor pe plaje.

Opt danezi au fost salvați în iunie, când barca lor cu pânze s-a răsturnat în Oceanul Pacific după o coliziune cu una sau două balene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: balena