x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama la aniversara " Larry King Live ": Meseria de preşedinte? Cea mai bună din lume!

Barack Obama la aniversara " Larry King Live ": Meseria de preşedinte? Cea mai bună din lume!

de Corina Andriuta    |    04 Iun 2010   •   00:00
Barack Obama la aniversara " Larry King Live ": Meseria de preşedinte? Cea mai bună din lume!

Larry King, celebrul prezentator al CNN, a aniversat joi seară, la Washinghton, 25 de ani de la debutul emisiunii pe care o gestionează - " Larry King Live ". Prilejul i l-a adus în faţa microfonului, pentru un interviu, pe preşedintele Barack Obama. În timpul dialogului, preşedintele SUA a vorbit despre situaţiiele de pe teatrele militare operaţionale ale SUA, despre criza economică, despre Golful Mexic, dar şi despre „meseria de preşedinte”!

“Este un privilegiu să te trezeşti în fiecare dimineaţă, să ştii că serveşti poporul american şi că ai posibilitatea de a face viaţa altora mai bună”, a spus Obama în debutul dialogului. Conform şefului statului, în ciuda stării de urgenţă din Golful Mexic, a ameninţărilor globale, a situaţiei din Coreea de Nord şi Iran, dar şi a bătăliile politice din Congres, continuă să rămână fidel crezului său:  fii cel mai bun din lume!

Raspunzând la remarcile făcute de King despre datele recente din sondajul efectuat de CNN, care indică faptul că ratingul de support a  preşedintelui American este de 48%,  Obama a remarcat că este un rezultat bun: “Având în vedere tot ce se întâmplă acum , ratingul meu este normal”. Conform datelor publicate în ianuarie a sondajului Gallup, citat de rian.ru,  în februarie 2010 ratingul lui Obama  a fost de aproximativ 57%. În momentul în care Obama a ocupat Biroul Oval, 63% dintre americani aveau încredere în el. Scăderea ratingului a vut loc în trimestrul trei şi patru din 2009, motivele fiind date de economia slabe şi de incapacitatea administraţiei de a se reduce şomajul, care este de 10%. La acest sondaj Gallup au participat 40 de mii de americani, el fiind produs între octombrie 2009 - ianuarie 2010. Sondajul s-a efectuat telefonic.





 

×
Subiecte în articol: externe