x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama, mai popular în lume decât în SUA

Barack Obama, mai popular în lume decât în SUA

de Corina Andriuta    |    18 Iun 2010   •   00:00

Popularitatea preşedintelui american Barack Obama este mult mai mare în lume decât în propria ţară. Acest aspect îl relevă sondajul de opinie publicat joi la Washington de Centrul de Cercetare Pew.



Sondajul, citează itar-tass,  a fost realizat în 22 de ţări în perioada aprilie-mai 2010. În SUA şi-au exprimat încrederea în Obama 65% dintre conaţionali. Pe lista ţărilor participante la sondaj, SUA ocupă doar locul 10 în ceea ce priveşte capitalul de încredere de care se bucură preşedintele în rândul populaţiei.  Nivelul cel mai ridicat de încredere i-a fost acordat celui mai important preşedinte al planetei de către cetăţenii din Kenya, ţară de orine a bunicilor acestuia, loc în care  95% dintre repondenţi i-au acordat girul. Pe treapta a doua găsim Germania, ţară în care Obama a primit votul de încredere de la 90% dintre cei intervievaţi pentru ca pe poziţia a treia să găsim francezii, cu un vot de 85%.

La polul opus se află Pakistanul, ţară în care doar fiecare al 12-lea intervievat are încredere în preşedintele american.

De asemenea, cea mai bună atitudine faţă de SUA s-a înregistrat în Kenya, 94%.  Urmează, în top, Nigeria cu 81% şi Coreea de Sud 79%. În Europa, cea mai bună imagine SUA o are în Polonia, ţară care i-a acordat 74% din sufragiile sondajului. 

×
Subiecte în articol: externe