x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A treia tentativă de asasinat? Bărbat cu arme și acte false, arestat în apropierea unui miting organizat de Trump

A treia tentativă de asasinat? Bărbat cu arme și acte false, arestat în apropierea unui miting organizat de Trump

de Redacția Jurnalul    |    14 Oct 2024   •   10:45
A treia tentativă de asasinat? Bărbat cu arme și acte false, arestat în apropierea unui miting organizat de Trump
Sursa foto: Hepta

Un bărbat înarmat și care avea acte false a fost arestat în apropierea unui miting organizat de Donald Trump. Unii polițiști susțin că ar putea fi vorba despre o nouă tentativă de asasinat care îl vizează pe candidatul republican. Suspectul spune că este membru al unui grup de extremă dreapta.

Un bărbat care deținea ilegal o pușcă și o armă încărcată a fost arestat în weekend la o intersecție din apropierea locului în care urma să se desfășoare mitingul lui Donald Trump din Coachella, California, a anunțat poliția, potrivit BBC.

Suspectul în vârstă de 49 de ani conducea un SUV negru și a fost oprit la un punct de control.

Serviciul Secret al SUA a declarat că Trump „nu a fost în niciun pericol”, adăugând că incidentul nu a afectat operațiunile de protecție.

Un șerif local l-a numit pe suspect „nebun”, adăugând că incidentul nu a afectat siguranța lui Trump sau a participanților la miting.

De asemenea, șeriful din comitatul Riverside, Chad Bianco, a spus că este imposibil să se speculeze cu privire la ceea ce era în mintea suspectului. Totuși el a spus că „ca crezut cu adevărat” că ofițerii săi au împiedicat o a treia tentativă de asasinat. Informația privind tentativa de asasinat nu a fost confirmată și de agențiile federale.

Șeriful a mai anunțat că suspectul le-a spus autorităților că este membru al grupului de extremă dreapta numit Cetățeni Suverani.

„Nu aș spune că este un grup militant. Este doar un grup care nu crede în controlul guvernului. Ei nu cred că li se aplică guvernul și legile”, a explicat șeriful.

Donald Trump a mai fost vizat de două tentative de asasinat. Un lunetist a tras asupra lui, rănindu-l la ureche, în timpul unui miting din Butler, Pennsylvania, iar altul l-a pândit în apropierea unui teren de golf din Florida.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: barbat inarmat miting Trump arestare