x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat SUSPECT de EBOLA, spitalizat în CANADA!

Bărbat SUSPECT de EBOLA, spitalizat în CANADA!

09 Aug 2014   •   08:20
Bărbat SUSPECT de EBOLA, spitalizat în CANADA!

Un pacient întors din Nigeria şi care prezintă simptome de febră hemoragică Ebola a fost plasat vineri în carantină într-un spital din Toronto, au indicat autorităţile sanitare din provincia Ontario.

'Un bolnav care s-a întors recent în Canada venind din Nigeria s-a prezentat de urgenţă la spitalul William Osler cu febră şi cu alte simptome', a anunțat spitalul Brampton într-un comunicat preluat de AFP și citat de Agerpres. Ca prevenţie, instituţia medicală a luat toate măsurile necesare în vederea controlului infecţiilor în serviciile de urgenţă, inclusiv izolarea bolnavului.

În Nigeria au fost confirmate vineri nouă cazuri de febră hemoragică Ebola, în ţară fiind decretată stare de 'urgenţă naţională'.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat vineri, după o reuniune la Geneva a Comitetului său de urgenţă, că epidemia de febră hemoragică Ebola trebuie considerată 'urgenţă de sănătate publică la nivel mondial'. OMS a avertizat că posibilele consecinţe ale continuării răspândirii la nivel internaţional a epidemiei, care a făcut aproape 1.000 de victime în patru ţări din Africa de Vest, sunt 'deosebit de grave' având în vedere virulenţa virusului.

×