x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de indieni se bat cu săbiile într-un templu Sikh. Nu s-au înţeles cine să vorbească primul (VIDEO)

Sute de indieni se bat cu săbiile într-un templu Sikh. Nu s-au înţeles cine să vorbească primul (VIDEO)

06 Iun 2014   •   18:42
Sute de indieni se bat cu săbiile într-un templu Sikh. Nu s-au înţeles cine să vorbească primul (VIDEO)

Cel puţin 12 persoane au fost rănite într-o încăierare generală în care sute de indieni care urmează religia Sikh s-au bătut cu săbii şi suliţe într-un templu şi în împrejurimi.

Oamenii se adunaseră în templul de la Amritsar pentru a comemora 30 de ani de când armata indiană a intervenit în forţă pentru a dispersa militanţii Sikh, ucigând mii de persoane în timpul operaţiunii.

În timpul comemorării, însă, s-a iscat o neînţelegere legată de cine ar trebui să ia primul cuvântul. Indienii, care veniseră în costume tradiţionale, luând cu ei şi săbii şi suliţe de ceremonie, s-au divizat în două tabere şi au început să se bată.

Încăierarea a durat în jur de 30 de minute, mulţi dintre indieni folosind săbiile şi suliţele, în timp ce alte persoane se chinuiau să calmeze spiritele.

Cel puţin 12 persoane au fost rănite, deşi există rapoarte cum că numărul victimelor s-ar ridica la 20.

Poliţia a venit la faţa locului, însă a refuzat să intre în templu pentru a nu tensiona şi mai mult situaţia.

Indienii de religie Sikh comemorau 30 de ani de la începutul Operaţiunii "Steaua Albastră". În 1984, militanţii Sikh, conduşi de Jarnail Singh Bhindranwale, care cereau crearea unui stat independent în regiunea Punjab, au fost atacaţi în templu de forţele armate.

Luptele au durat şase zile, numărul victimelor fiind încă necunoscut. Se estimează că ar fi murit până la 5.000 de membri Sikh şi 80 de soldaţi.

La patru luni după operaţiune, premierul Indiei de atunci, Indira Gandhi, a fost asasinată de doi dintre body-guarzii ei, care erau de religie Sikh, eveniment care a dus la un nou val de masacre împotriva mebrilor Sikh, aproximativ 8.000 dintre aceştia fiind ucişi.

Bătaie cu săbii în templu

×
Subiecte în articol: sikhism bataie sabii bataie cu sabii