x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (BBC) Armistiţiul de 24 de ore nu a rezistat: Israelul a reluat operaţiunile în Gaza

(BBC) Armistiţiul de 24 de ore nu a rezistat: Israelul a reluat operaţiunile în Gaza

27 Iul 2014   •   10:23
(BBC) Armistiţiul de 24 de ore nu a rezistat: Israelul a reluat operaţiunile în Gaza

Trei palestinieni au fost ucişi duminică dimineaţă în Fâşia Gaza la scurt timp după reluarea operaţiunilor israeliene în acest teritoriu palestinian, au indicat serviciile locale de urgenţă - informează Agerpres, citând AFP.

Doi bărbaţi au murit în urma tirurilor unor tancuri în apropiere de frontiera israeliană în centrul Fâşiei Gaza, iar un al treilea în sud, a precizat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Într-un comunicat care confirmă reluarea ofensivei militare israeliene, premierul Benjamin Netanyahu a acuzat din nou mişcarea Hamas, care controlează Gaza, că este responsabilă de pierderile de vieţi omeneşti, pentru că foloseşte în "mod cinic locuitori din Gaza ca scuturi umane".

"Armata israeliană vizează centrele teroriste, însă - dacă locuitorii sunt loviţi în mod neintenţionat - Hamas poartă responsabilitatea, pentru că a refuzat din nou un armistiţiu umanitar pe care Israelul l-a acceptat", a spus Netanyahu.

Duminică dimineaţă, Israelul a anunţat că va relua operaţiunile în Gaza, după ce militanţii Hamas au tras mai multe rachete împotriva teritoriului Israelian – a informat BBC.

Guvernul israelian acceptase sâmbătă seara cererea ONU de încetare a focului pentru 24 de ore.

Aproximativ 20 de rachete au fost lansate în cursul nopţii, la care armata israeliană a răspuns prin "tiruri de artilerie ţintite".

"Urmare a tirurilor neîncetate de rachete al Hamas în timpul armistiţiului umanitar, care a fost acceptat în beneficiul populaţiei civile din Gaza, forţele armate israeliene îşi vor relua activităţile aeriene, terestre şi navale în Fâşia Gaza", a avertizat duminică armata israelienă.

Iniţial, în cursul dimineţii de duminică, armata israeliană anunţase că respectă în continuare armistiţiul de 24 de ore şi nu a existat un raid aerian, în pofida tirurilor de rachetă.

×
Subiecte în articol: razboi gaza