x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas a lansat rachete împotriva Israelului, în perioada de încetare a focului

Hamas a lansat rachete împotriva Israelului, în perioada de încetare a focului

27 Iul 2014   •   10:17

Israelul a fost duminică dimineaţa ţinta unor noi tiruri de rachetă lansate din Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană, adăugând că nu a ripostat prin raiduri aeriene, transmite AFP.

Cinci rachete au ajuns în Israel, în regiunile Ashdon şi Ashkelon (sud), în timp ce alte două au fost interceptate în centrul ţării de sistemul antirachetă 'Iron Dome', a adăugat armata, care a pierdut în noaptea de sâmbătă spre duminică un al 43-lea militar, ucis de un obuz de mortieră pe teritoriul israelian.

'Continuăm să respectăm armistiţiul umanitar. Nu a existat un raid aerian, în pofida tirurilor de rachetă', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a armatei.

Aproximativ 20 de rachete au fost lansate în cursul nopţii, la care armata israeliană a răspuns prin 'tiruri de artilerie ţintite'.

Răspunzând favorabil unei solicitări a ONU, cabinetul de securitate israelian, care regrupează principalele ministere, a acceptat să prelungească până duminică la miezul nopţii (21.00 GMT) armistiţiul umanitare care a oferit sâmbătă un moment de răgaz populaţiei din Gaza. Însă Hamas a refuzat de facto această prelungire, revendicându-şi tiruri de rachetă.

Cabinetul de securitate urmează să se reunească din nou duminică, potrivit presei.

Operaţiunea israeliană din Gaza, care urmăreşte să distrugă puterea militară a mişcării Hamas, a început la 8 iulie şi a intrat în faza sa terestră nouă zile mai târziu. Cel puţin 1.000 de palestinieni, în mare majoritate civili, au fost ucişi de atunci, potrivit serviciilor de ajutor palestiniene.

De partea israeliană, în afara celor 43 de soldaţi morţi, doi civili au fost ucişi de rachete, precum şi un lucrător thailandez.

×
Subiecte în articol: razboi gaza