x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Beijing / Mai multe grupări pregătesc atentate pe durata Jocurilor Olimpice

Beijing / Mai multe grupări pregătesc atentate pe durata Jocurilor Olimpice

de Ovidiu Ciutescu    |    10 Iul 2008   •   00:00
Beijing / Mai multe grupări pregătesc atentate pe durata Jocurilor Olimpice

12:00 • Organizatorii chinezi ai Jocurilor Olimpice de vară au anunţat că de la începutul anului şi pînă acum au fost arestate 82 de persoane în regiunea musulmană Xinjiang, precizandu-se ca aceştia pregăteau atentate împotriva Olimpiadei de la Beijing.

Organizatorii chinezi ai Jocurilor Olimpice de vară au anunţat că de la începutul anului şi pînă acum au fost arestate 82 de persoane în regiunea musulmană Xinjiang, precizandu-se ca aceştia pregăteau atentate împotriva Olimpiadei de la Beijing.


PERICOL. Persoanele arestate fac parte din cinci grupuri distincte, pe lînga cei arestaţi autorităţile anunţînd că au ucis în timpul unui raid cinci indivizi care pregăteau un atentat împotriva Jocurilor Olimpice. Terorismul reprezintă cea mai importantă ameninţare pe durata olimpiadei chineze, aproximativ 100.000 de luptatori antitero fiind deja în alertă cu numai o lună de zile înainte de startul competiţiei. "Atacurile teroriste sunt principala ameninţare pentru securitatea Jocurilor Olimpice. Un atentat cu avion eşuat în luna martie şi tulburările din Tibet din aceeaşi lună ne demonstrează clar că există planuri de sabotare a Jocurilor Olimpice de la Beijing", a precizat Tian Yixiang, şeful securităţii pe timpul Jocurilor Olimpice.

×
Subiecte în articol: externe olimpice jocuri olimpice