x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden în România, Obama în Polonia

Biden în România, Obama în Polonia

12 Mai 2014   •   20:14
Biden în România, Obama în Polonia

Vicepreşedintele american Joe Biden urmează să facă o  vizita în  România, în 20-21 mai, în cadrul unui turneu european care include şi Republica Cipru.

Site-ul Casei Albe, care anunţă vizita, precizează că în România Joe Biden va avea întâlniri cu Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, va asista la exerciţii militare mixte şi se va întâlni cu reprezentanţi ai generaţiei tinere.
Vizita lui Biden în România apare în contextul reafirmării angajamentelor NATO faţă de partenerii europeni cei mai expuşi faţă de criza din Ucraina şi de consecinţele acesteia.
În Cipru, oficialul american va avea întâlniri cu reprezentanţii celor două comunităţi, turcă şi greacă, ştiindu-se că teritoriul insulei este divizat din 1974.

În iunie, preşedintele Barack Obama va face o călătorie în Europa, turneul său cuprinzând Bruxelles-ul, Franţa şi Polonia. La Bruxelles Obama va participa la reuniunea G7, ce se desfăşura în 4 şi 5 iunie, urmând ca pe 6 iunie să fie prezent la comemorarea a 70 de ani de la Debarcarea aliaţilor în Normandia, ceremonii la care va fi prezent şi preşedintele rus Vladimir Putin, însă protocolul nu prevede o întâlnire la vârf SUA-Rusia cu acest prilej.

×