x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bijuterii de peste 4 milioane de euro, furate din hotelul Ritz din Paris

Bijuterii de peste 4 milioane de euro, furate din hotelul Ritz din Paris

11 Ian 2018   •   07:55
Bijuterii de peste 4 milioane de euro, furate din hotelul Ritz din Paris

Mai multe persoane purtând cagule şi înarmate cu topoare au furat bijuterii în valoare ''de peste 4 milioane de euro'' dintr-un magazin situat în faimosul hotel Ritz din Paris.

 

Jaful din hotelul de lux a fost executat de cinci persoane. Trei au fost arestate, două au reuşit să fugă. Nu au existat raniti. ''Paguba este foarte mare şi urmează să fie evaluată'', a declarat o sursă din poliţie. Alta a apreciat că ar fi vorba despre ''mai mult de 4 milioane de euro'', subliniind, totodata, că o geantă a fost recuperată şi ar putea conţine o parte din bijuteriile furate.

''Am auzit un zgomot puternic şi agitaţie pe stradă. Trecătorii s-au refugiat în hotel. Nu ştiam ce se întâmplă. Ni s-a spus că a fost un jaf", a declarat un angajat al hotelului care a dorit să rămână anonim. Parchetul din Paris a deschis o anchetă în acest caz de jaf armat comis de o bandă organizată.

Ritz a fost deschis în Paris în 1898 şi a fost primul hotel alimentat cu energie electrică la toate etajele şi în toate toaletele din interiorul camerelor. Fostă locuinţă a celebrei creatoare de modă Coco Chanel şi a scriitorului Marcel Proust, Ritz a fost de asemenea şi un loc preferat de autorul american Ernest Hemingway. Diana, Prinţesă de Wales şi-a petrecut la Ritz ultima ore înaintea accidentului rutier în care şi-a pierdut viaţa, în 1997, alături de iubitul său, Dodi Fayed, fiul proprietarului hotelului, Mohammed Al-Fayed.

Jafurile armate care au ca ţintă magazinele de bijuterii nu sunt neobişnuite în zona străzilor luxoase din apropierea Pieţii Vendeme situată în inima capitalei Franţei unde este amplasat Ritz. AGERPRES

×