x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul contraofensivei ucrainene: Opt localități din sudul țării au fost recucerite în ultimele două săptămâni

Bilanțul contraofensivei ucrainene: Opt localități din sudul țării au fost recucerite în ultimele două săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2023   •   11:50
Bilanțul contraofensivei ucrainene: Opt localități din sudul țării au fost recucerite în ultimele două săptămâni
Sursa foto: Hepta

Armata ucraineană a recucerit opt așezări ocupate de forțele rusești invadatoare în sudul țării în ultimele două săptămâni, a declarat, luni ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, potrivit CNN.

Într-o postare pe Telegram, Maliar a declarat că operațiunile ofensive din direcțiile Berdiansk și Melitopol din regiunea Zaporizhzhia au eliberat comunitățile Novodarivka, Levadne, Storozheve, Makarivka, Blahodatne, Lobkove, Neskuchne și Piatykhatky.

Statutul localității Piatykhatky fusese contestat duminică, după ce guvernul rus a negat un raport al propriului său lider instalat în sudul Ucrainei ocupate, respingând afirmația acestuia potrivit căreia forțele Kievului au recucerit satul.

Luni, Maliar a declarat că forțele ucrainene au avansat 7 kilometri în teritoriul ocupat de Rusia în sectorul Tavria de sud, recucerind o zonă care se întinde pe 113 kilometri pătrați.

Ea a lăudat „profesionalismul și curajul” soldaților ucraineni pentru avansurile de pe linia frontului.

„Săptămâna trecută, trupele noastre au fost atât în ofensivă, cât și în apărare”, a spus ea.

În estul Ucrainei, Maliar a declarat că forțele ruse au lansat peste 5.800 de atacuri și au folosit peste 277.000 de muniții în ultima săptămână. Trupele rusești au fost mai active împotriva unui avans ucrainean în apropiere de Bakhmut și Lyman-Kupyansk, Avdiivka și Mariinka, a spus ea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina contraofensiva