x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul victimelor uraganului Ian, în creștere

Bilanțul victimelor uraganului Ian, în creștere

03 Oct 2022   •   10:20
Bilanțul victimelor uraganului Ian, în creștere

Bilanţul deceselor provocate de uraganul Ian, care a lovit săptămâna trecută sud-estul Statelor Unite, a crescut. ajungând la cel puţin 62, au anunţat duminică autorităţile americane, citate de AFP.

Comisia medicilor legişti din Florida a declarat că a confirmat 58 de decese provocate de uragan, în timp ce guvernatorul din Carolina de Nord a anunţat sâmbătă patru decese. Numărul anterior al deceselor în Florida fusese de 44.

Ian, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit Statele Unite, a distrus cartiere întregi, linii de înaltă tensiune şi poduri după ce a atins zona de uscat, miercuri, pe coasta de sud-vest a statului Florida. Vânturile puternice şi ploile abundente au inundat mai multe cartiere, iar echipele de salvatori continuă să caute victime.

După ce a traversat Florida, Ian s-a îndreptat spre Oceanul Atlantic, însă a revenit şi a lovit din nou Carolina de Sud cu intensitatea unei furtuni de categoria 1, aducând totodată ploi abundente şi vânturi puternice în Carolina de Nord.

Duminică, Garda de Coastă a SUA a anunţat că suspendă operaţiunile de căutare a 16 imigranţi daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în timpul uraganului. Două persoane aflate în ambarcaţiune au fost găsite decedate, iar alte nouă au fost salvate.

×
Subiecte în articol: uraganul Ian