x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bill Clinton a facut atac de cord

Bill Clinton a facut atac de cord

04 Sep 2004   •   00:00

Fostul presedinte american, democratul Bill Clinton, in varsta de 58 de ani, a ajuns ieri la Spitalul Columbia Presbyterian din Manhattan, acuzand dureri acute in piept. Surse apropiate familiei au declarat presei americane ca durerile au aparut in timp ce fostul lider american si sotia acestuia, Hillary, se aflau la resedinta din orasul Chappaqua. Au mers la spitalul local, unde medicii au constatat ca pacientul avea mai multe leziuni pe cord.

OPERATIE. Potrivit televiziunii Fox News, Clinton a suferit un blocaj arterial din cauza unui accident vascular, urmand sa fie supus unei interventii de tip bypass. Medicul Isadore Rosenfeld de la spitalul din Manhattan sustine ca fostul presedinte are nevoie de o interventie relativ usoara de angioplastie, care consta in inserarea unui balon in artera pentru a largi canalul acesteia si a permite sangelui sa circule. Daca acest tip de interventie de rutina nu se dovedeste eficient, pacientii sunt supusi de obicei unor operatii, a mai declarat medicul.

Clinton a mai avut probleme de sanatate. Intre 1991 si 1997, fostul presedinte a slabit de la 102 kilograme la 88 de kilograme. La ultima vizita medicala, in ianuarie 2001, starea de sanatate era relativ buna, cu exceptia unei dereglari usoare a nivelului colesterolului, cauzate de "lipsa de exercitii fizice si a numeroaselor dulciuri consumate in timpul Craciunului". (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe