x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bizon sălbatic, singurul văzut în Germania în ultimii 250 de ani, omorât

Bizon sălbatic, singurul văzut în Germania în ultimii 250 de ani, omorât

21 Sep 2017   •   15:14
Bizon sălbatic, singurul văzut în Germania în ultimii 250 de ani, omorât

World Wildlife Fund doreşte să facă o plângere împotriva oficialilor din estul Germaniei, care au ordonat vânătorilor uciderea unui bizon sălbatic despre care se crede că este primul din specia sa care a fost văzut în ţară în ultimii 250 de ani, scrie The Independent.

Poliţia a afirmat că bizonul a fost văzut în apropierea răului Oder în Lebus, un oraş aflat la 88 km de Berlin, pe 13 septembrie. WWF Germania a afirmat că oficialii locali au determinat animalul să fie o ameninţare pentru siguranţa comunităţii, apoi au cerut uciderea acestuia.

“Uciderea unui animal protejat fără a fi un potenţial pericol constituie o infracţiune penală”, a spus directorul WWF, Christoph Heinrich. “După peste 250 de ani în care nu a mai fost văzut niciun bizon sălbatic în Germania, autorităţile s-au putut gândi să-l împuşte”, a mai spus acesta.

Organizaţia WWF a afirmat că “specificul comportament al speciei nu este o ameninţare pentru oameni”, adăugând că au existat “proiecte de succes cu bizoni sălbatici atât în Polonia, cât şi în Germania”. “Este o lipsă de personal pregătit profesional în zonă”.

Se crede că bizonul a ajuns în Germania din Parcul Naţional Ujscie Warty din Polonia, care se află la graniţa dintre cele două ţări. Bizonul european, cel mai mare erbivor din Europa, este identificat ca fiind o specie vulnerabilă pe Lista Roşie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii.

×
Subiecte în articol: bizon salbatic wwf germania