x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blindatele ucrainene au trecut graniţa în Rusia. "Încălcarea graniţelor va atrage după sine un demers corespunzător", comentează preşedinţia rusă

Blindatele ucrainene au trecut graniţa în Rusia. "Încălcarea graniţelor va atrage după sine un demers corespunzător", comentează preşedinţia rusă

de Agerpres    |    13 Iun 2014   •   19:29
Blindatele ucrainene au trecut graniţa în Rusia. "Încălcarea graniţelor va atrage după sine un demers corespunzător", comentează preşedinţia rusă

Încălcarea de către militarii ucraineni a graniţelor de stat ale Rusiei va atrage după sine "un demers corespunzător" din partea Federaţiei Ruse, a confirmat vineri, pentru ITAR-TASS, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

"A avut loc o încălcare a graniţei de stat şi încă de către unităţi militare", a spus Peskov, precizând că iniţial unul, apoi al doilea transportor blindat au trecut graniţa. "A fost o încercare de nesupunere în faţa grănicerilor ruşi", a declarat secretarul de presă al lui Vladimir Putin.

"Toate acestea vor deveni obiectul unui demers corespunzător", a atenţionat Peskov, subliniind că un ordin în acest sens a fost deja dat Ministerului de Interne al Rusiei de către preşedintele Putin.

Serviciile de informaţii ruse au anunţat că cel puţin un blindat ucrainean a trecut graniţa în Rusia, în noaptea de joi spre vineri. Blindatul s-ar fi stricat, militarii abandonând vehiculul şi retrăgându-se înapoi în Ucraina.

Ulterior, serviciul de informaţii rusesc a vorbit de un al doilea blindat care ar fi trecut graniţa să-i recupereze pe militarii ucraineni.

Oficialii ucraineni spun că blindatul era înconjurat de separatiştii pro-ruşi şi a fost nevoit să treacă graniţa pentru a ocoli pericolul.

Incidentul vine după ce, joi, Ucraina a acuzat Rusia că a furnizat separatiştilor tancuri şi le-a permis să le manevreze şi pe teritoriu rusesc pentru a înconjura forţele armate ucrainene.

Faptul a fost semnalat şi de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

"Sunt îngrijorat de informaţiile potrivit cărora grupuri înarmate proruse achiziţionează armament greu din Rusia, inclusiv tancuri ruseşti", a declarat Anders Fogh Rasmussen într-un comunicat.

"Există informaţii că tancuri ruseşti şi alte vehicule blindate ar fi trecut graniţa în estul Ucrainei. Dacă aceste informaţii se confirmă, acest lucru ar reprezenta o escaladare gravă a crizei din estul Ucrainei", a adăugat el.



×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov Rusia ucraina tancuri rusesti