x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe British Airways îşi suspendă zborurile către Liberia şi Sierra Leone pe fondul epidemiei de Ebola

British Airways îşi suspendă zborurile către Liberia şi Sierra Leone pe fondul epidemiei de Ebola

de Agerpres    |    05 Aug 2014   •   19:34
British Airways îşi suspendă zborurile către Liberia şi Sierra Leone pe fondul epidemiei de Ebola

British Airways a anunţat marţi suspendarea până la cel mai devreme 31 august a zborurilor sale către Liberia şi Sierra Leone, două din cele patru ţări africane afectate de epidemia de febră hemoragică Ebola, relatează AFP.

Compania britanică asigură de obicei patru zboruri săptămânale spre Monrovia, în Liberia, după o escală la Freetown, în Sierra Leone.

"Ne-am suspendat temporar zborurile spre şi dinspre Liberia şi Sierra Leone până la 31 august, din cauza deteriorării situaţiei sanitare din aceste două ţări. Siguranţa pasagerilor noştri, a membrilor echipajelor noastre şi a personalului de la sol reprezintă principala noastră prioritate", a subliniat un purtător de cuvânt al British Airways.

Liberia şi Sierra Leone sunt două dintre cele patru ţări africane, alături de Guineea şi Nigeria, care se confruntă cu o epidemie de o amploare fără precedent de Ebola, responsabilă de 887 de decese printre cele 1.603 cazuri de infectate înregistrate din martie, potrivit celui mai recent bilanţ difuzat luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În faţa agravării situaţiei, măsurile de precauţie se multiplică în Africa şi în lume, în special pentru a evita propagarea virusului cu ajutorul călătoriilor aeriene, notează AFP.

×
Subiecte în articol: ebola