x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brutarul român erou la Londra, decorat de către regina Marii Britanii

Brutarul român erou la Londra, decorat de către regina Marii Britanii

03 Apr 2019   •   12:25
Brutarul român erou la Londra, decorat de către regina Marii Britanii

Florin Morariu, românul erou din atacul terorist din Londra din vara lui 2017, primește pe 5 aprilie decorația acordată de Regina Marii Britanii. Românul va primi ordinul ”Queen's Commendation for Bravery”. Distincția nu îi va fi înmânată personal de Elisabeta a II-a, ci de un reprezentant al său.

Florin Morariu și alte 22 de persoane care s-au remarcat în atentatul din 2017 vor primi pe 5 aprilie medaliile care le-au fost acordate de regină. Ceremonia va avea loc în Turnul Londrei.Trei dintre cei prezenți, adică românul și 2 britanici, vor primi ”Queen's Commendation for Bravery”, o distincție acordată civililor pentru acte de curaj. 

De altfel, în cazul lui Florin Morariu, este menționat că i se acordă această decorație ”pentru că a ajutat alte persoane în atacul terorist”.

Distincțiile vor fi înmânate de reprezentantul Reginei Elisabeta a II-a, Lordul-locotenent al Marii Londre, Sir Kenneth Olisa. 

Românul a fost înștiințat că va primi o decorație din partea suveranei Marii Britanii încă din iulie 2018, dar ceremonia are loc acum.

Pe 3 iunie 2017, în plin atentat, Florin Morariu, pe atunci brutar în Londra, a avut curajul să înfrunte pe unul dintre atacatorii care au semănat teroare. Românul a reușit să îl doboare, lovindu-l cu o ladă. Imediat după acela momente, chiar el s-a filmat, iar înregistrarea pe care a postat-o pe Facebook l-a făcut cunoscut în toată lumea.

OBSERVATOR TV

×