x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulevardul Broadway îşi diminuează luminile în semn de omagiu pentru Robin Williams

Bulevardul Broadway îşi diminuează luminile în semn de omagiu pentru Robin Williams

de Agerpres    |    13 Aug 2014   •   21:51
Bulevardul Broadway îşi diminuează luminile în semn de omagiu pentru Robin Williams

Bulevardul Broadway, care concentrează numeroase teatre de renume din New York, îşi va diminua luminile timp de un minut în seara zilei de miercuri în semn de doliu pentru dispariţia actorului Robin Williams, care s-a sinucis la vârsta de 63 de ani. 

Deşi artistul s-a afirmat mai ales în lumea filmului şi a televiziunii, teatrele din New York îi vor aduce acest omagiu la ora locală 19:45 (02.45 ora României).

"Robin Williams era un geniu al comediei, cu un talent fără limite şi cu o uluitoare versatilitate, care a părăsit prea devreme această lume. A avut un impact asupra tuturor celor pe care i-a cunoscut sau pe care i-a amuzat", a explicat, într-un comunicat, Charlotte St. Martin, directorul executiv al organizaţiei care acordă premiile Tony, Broadway League.

Robin Williams şi-a făcut debutul în teatrul newyorkez în 1988, cu piesa "Aşteptându-l pe Godot", în care juca şi Steve Martin. Regia era semnată de Mike Nichols. În 1996, Williams a interpretat, în regia acestuia, rolul principal din filmul "The Birdcage".

În 2002, actorul a prezentat pe Broadway un spectacol monolog intitulat "Robin Williams: Live on Broadway".

Debutul său într-un spectacol convenţional pe Broadway s-a produs însă abia în 2011, cu "Bengal Tiger at the Baghdad Zoo'', care a primit trei nominalizări pentru premiile Tony.

Deţinător al unui Oscar, a două premii Emmy şi a cinci Grammy, Robin Williams nu a primit niciun premiu Tony, care recompensează cele mai bune interpretări în teatru.

×
Subiecte în articol: robin williams broadway