x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria / Hotelurile au rămas goale!

Bulgaria / Hotelurile au rămas goale!

30 Iul 2009   •   00:00
Bulgaria / Hotelurile au rămas goale!

În plin sezol estival, hotelurile de la Marea Neagră din Bulgaria sunt pe jumătate neocupate, oferta de cazare depăşind cererea, relatează agenţia Novinite.



Uniunea proprietarilor din staţiunea Sunny Beach a anunţat o scădere cu circa 20% a numărului de turişti. Cu toate acestea, toţi cei care ajung în această staţiune pot oberva că majoritatea hotelurilor sunt pe jumătate goale, iar turiştii nu sunt la fel de numeroşi ca de obicei în această perioadă a verii.

Multe hoteluri nici nu se vor mai deschide în această vară, a anunţat Agenţia Naţională de Turism. Numărul camerelor disponibile este cu mult peste numărul turiştilor dispuşi să-şi petreacă vacanţa pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Circa 20% dintre hoteluri, majoritatea de două şi trei stele, sunt goale, a confirmat şi Institutul pentru Analiza şi Evaluarea Turismului.

În plus, aproape 700 de hoteluri au fost scoase la vânzare pentru al doilea an la rând, însă nu sunt semne că există doritori să le cumpere, mai arată reprezentanţii institutului. Cu toate acestea, tot mai multe hoteluri sunt inaugurate şi chiar mai multe vor fi construite. Reprezentanţii din domeniul construcţiilor din Bulgaria spun că cei care contractează se aşteaptă la un miracol, potrivit postului de radio Darik.

Motivul pentru această scădere drastică a numărului de turişti îl reprezintă preţurile ridicate, comparativ cu raportul calitate-preţ din Grecia şi Turcia, sunt de părere experţii. Preţurile de pe litoralul bulgăresc la Marea Neagră sunt mult mai mari decât cele din restul ţării. Pe de altă parte, numeroşi bulgari au decis să meargă în vacanţă în Grecia sau Turcia, care au oferit pachete pentru acest sezon estival la preţuri mult mai mici decât Bulgaria.

×