x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Buncărul lui Vladimir Putin de la Marea Neagră. Ce arată planurile complexului de lux

Buncărul lui Vladimir Putin de la Marea Neagră. Ce arată planurile complexului de lux

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   20:45
Buncărul lui Vladimir Putin de la Marea Neagră. Ce arată planurile complexului de lux
Sursa foto: Hepta

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, are un buncăr la Marea Neagră.

Este vorba despre un complex de lux cu o suprafață de circa 190.000 de metri pătrați care se află într-o stâncă de unde se poate vedea Marea Neagră. Aici se află și o biserică dar și un cazinou. Totodată, un patinoar poate găzdui meciurile de hochei la care participă și președintele rus. Locul este înconjurat de 17.000 de acri de pădure iar spațiul aerian din zonă este închis.

Planurile au fost vizibile pe internet în perioada 2010-2016, fiind postate de către arhitectul și anterprenorul rus, cunoscut în mediul online sub numele de Metro Style, pe propriul site. Acesta a dispărut ulterior, potrivit Insider ..

Se pare însă că a dezvăluit și detalii de siguranță. Schițele arată două tuneluri subterane. Ieșirile se află sub complex iar tunelul inferior dispune de o pasarelă mobilă. Acestea comunică între ele printr-un lift care coboară la 50 de metri adâncime. 

"Tunelul are sisteme de siguranță și securitate. Există un sistem de incendiu. Există apă și canalizare. Acesta este destinat ca cineva să supraviețuiască sau să scape", explică inginerul specializat în structuri defensive, Thaddeus Gabryszewski.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin buncar marea neagră