x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bush, nominalizat pentru Casa Alba

Bush, nominalizat pentru Casa Alba

04 Sep 2004   •   00:00

Presedintele SUA, George W. Bush, a acceptat, joi noapte, nominalizarea Partidului Republican pentru al doilea mandat la Casa Alba.

Baloane colorate, confetti si strigate de bucurie au marcat mult-asteptatul moment al Conventiei Nationale a Partidului Republican.

SPECTACOL. In discursul sau, presedintele s-a angajat sa transforme lumea intr-un loc mai sigur si sa dea sperante mai mari Americii. Intrarea in scena a lui Bush a fost anuntata printr-un material video, in care fostul senator Fred Thompson a povestit, pe fundalul unui sunet de clopot, cum presedintele i-a ajutat pe americani sa-si revina dupa cei opt ani de guvernare democrata.

Seful Casei Albe a vorbit despre destinul SUA in lume, neinsistand prea mult asupra subiectelor care il vizeaza in mod direct pe cetateanul american. "Nu ma voi opri niciodata sa apar America, indiferent de pret", a spus el in timp ce republicanii aplaudau infocat fiecare cuvintel.

Presa americana noteaza ca, in momentul aparitiei lui Bush, scena construita la New York a fost coborata la cel mai jos nivel din istoria conventiilor republicane, pentru a le crea oamenilor impresia ca si presedintele este la fel de simplu ca restul americanilor. Tehnicile de manipulare au fost la fel de sugestive, pe multe panouri fiind scris numele tarii, si nu al presedintelui. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe