x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camion ucigaș în Canada! A lovit 11 pietoni, dintre care doi au murit

Camion ucigaș în Canada! A lovit 11 pietoni, dintre care doi au murit

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2023   •   10:45
 Camion ucigaș în Canada! A lovit 11 pietoni, dintre care doi au murit
Sursa foto: Twitter @realzaidzayn

Doi oameni au murit și alți nouă au fost răniți după ce un camion a urcat pe un trotuar în orașul Amqui, din nordul Canadei, potrivit BBC.

Șoferul vehiculului, un localnic în vârstă de 38 de ani, a fost arestat, după ce s-a predat la poliție. Anchetatorii încearcă încă să stabilească dacă incidentul a fost un atac deliberat.

Acesta are loc la doar o lună după ce doi copii au fost uciși când un șofer de autobuz a intrat cu mașina într-o grădiniță din Montreal. Poliția a considerat că suspectul, Pierre Ny St-Amand, a condus în mod deliberat autobuzul în grădiniță și a fost acuzat de crimă cu premeditare.

La Amqui, cele două persoane ucise sunt doi bărbați în vârstă de 70 de ani și de 60 de ani. Presa canadiană a relatat că printre răniți se află și copii care sunt tratați la spitalul local.

Publicația de știri din Quebec Le Devoir a citat un om de afaceri din Amqui, care a declarat că „Amqui este un loc mic... Aceasta este o tragedie locală". Un martor a spus pentru ziar că a văzut camionul accelerând în timp ce se apropia de pietonii de pe trotuar.

Purtătoarea de cuvânt a poliției din Quebec, Helene St Pierre, a explicat că toate indiciile arată că este vorba de un eveniment izolat.

„Nu mai există niciun pericol în zonă și există un singur suspect", a declarat ea reporterilor.

Premierul Quebecului, Francois Legault, a declarat că incidentul a fost „șocant", în timp ce premierul canadian Justin Trudeau a scris pe Twitter că inima sa este alături de oamenii din Amqui.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: camion ucigas canada