x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada se confruntă cu un val de ger extrem nemaiîntâlnit, - 42 grade Celsius

Canada se confruntă cu un val de ger extrem nemaiîntâlnit, - 42 grade Celsius

27 Dec 2017   •   17:51
Canada se confruntă cu un val de ger extrem nemaiîntâlnit, - 42 grade Celsius

Ministerul Mediului şi Resurselor Naturale din Canada a emis marţi o avertizare de temperaturi scăzute extreme valabilă pentru cea mai mare parte a acestei ţări, informează Xinhua. 

Temperaturile foarte scăzute şi vântul rece ar putea constitui un risc ridicat pentru sănătate şi ar putea provoca degerături şi hipotermie, potrivit ministerului care a făcut apel la locuitori să fie atenţi la simptomele asociate frigului, precum probleme de respiraţie, dureri în piept, dureri musculare şi senzaţie de slăbiciune, amorţeală şi schimbarea culorii degetelor de la mâini şi de la picioare. 

În zona parcurilor naţionale Yoho şi Kootenay, situate în provincia Columbia Britanică din vestul ţării, s-ar putea înregistra chiar şi - 40 de grade Celsius ca urmare a unui val de frig polar de presiune înaltă care se va menţine în această regiune timp de mai multe zile, a anunţat ministerul menţionat. 

Cea mai mare parte a provinciilor Alberta şi Manitoba şi întreaga provincie Saskatchewan sunt şi ele vizate de această avertizare, temperaturile scăzute fiind prognozate să continue până la finalul săptămânii.

Avertizarea vizează şi unele zone din provincia nordică Ontario. De asemenea, sunt prognozate ninsori abundente în zona oraşului Sault Saint Marie. 

În Quebec, aerul rece polar se va menţine până miercuri, iar ca urmare a vântului deosebit de rece mercurul din termometre ar putea ajunge până la - 42 de grade Celsius. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ger extrem canada