x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cântăreţul american de muzică soul Bobby Womack a murit la vârsta de 70 de ani

Cântăreţul american de muzică soul Bobby Womack a murit la vârsta de 70 de ani

28 Iun 2014   •   10:58

Legendarul cântăreţ american de muzică soul Bobby Womack a decedat vineri la vârsta de 70 de ani, a anunţat revista Rolling Stone, care citează un reprezentant al casei sale de discuri XL Recordings.
Cauzele morţii nu au fost imediat cunoscute, potrivit aceleiaşi surse.

Womack, care a compus multe melodii gen R&B, cum ar fi 'It's all Over Now', a început să cânte împreună cu fraţii săi în anii 1950 şi mai târziu în grupul The Valentinos, relatează France Presse.

El a compus, de asemenea, melodii şi a cântat la chitară pentru artişti la fel de celebri, ca Aretha Franklin sau Wilson Pickett, potrivit revistei Variety.
Agenţii starului de culoare nu au dorit deocamdată să facă declaraţii.

Womack, care a luptat împotriva drogurilor şi cu probleme de sănătate ani de zile, a avut o revenire cu albumul 'The Bravest Man in the Universe' , în 2012, primul său album după ani de absenţă.

În pofida stării sale precare de sănătate, era programat să facă un turneu în Europa luna viitoare. După cum indică site-ul său, Womack urma să concerteze în Olanda, Franţa, Belgia şi Marea Britanie, între jumătatea lunii iulie şi începutul lunii august.

Cântăreţul de muzică soul s-a născut în Cleveland Ohio, într-o familie de muzicieni, care s-a aflat la originea grupului de muzică gospel The Womack Brothers, format din fraţii şi surorile sale şi condus de tatăl său.

Dar cariera grupului de familie a început cu adevărat odată cu primul hit, 'Looking for a love', după ce a semnat o colaborare cu casa de discuri Sar Records sub numele de The Valentinos în 1962.

În 1964, Womack a început o carieră solo în timp ce The Valentinos intrau în declin. El a avut mari succese cu piese scrise pentru alţi artişti, între care Joe Tex şi Dusty Springfield.

În anii 1970, a înregistrat mai multe hit-uri, cum ar fi 'That's The Way I Feel About Cha' şi 'Woman's Gotta Have It', înainte de a intra în umbră un deceniu mai târziu.



×
Subiecte în articol: Agerpres