x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Captură record de Canabis! Aproape 43 de tone reţinute de vameşi

Captură record de Canabis! Aproape 43 de tone reţinute de vameşi

27 Iun 2014   •   20:39
Captură record de Canabis! Aproape 43 de tone reţinute de vameşi

Poliţia italiană a realizat una dintre cele mai mari capturi de canabis din Europa, 42,7 tone, în cadrul unei operaţiuni în largul Siciliei, ca parte a unei anchete conduse de autorităţile vamale franceze, au anunţat vineri autorităţile franceze, informează AFP.

Drogurile au fost descoperite pe o navă de 110 metri, Aberdeen, sub pavilion togolez, cu membri ai echipajului libanezi, indieni şi sirieni, a declarat Vincent Sauvalere, director de operaţiuni în cadrul Direcţiei naţionale de informaţii şi investigaţii vamale (DNRED), care a condus ancheta.

Nava se afla între Sicilia şi Tunisia, iar poliţia financiară italiană a fost însărcinată să urce la bordul navei şi să o remorcheze până la portul Trapani, în Sicilia, se menţionează într-un comunicat al Ministerului francez al Economiei.

Cei 15 membri ai echipajului au fost predaţi autorităţilor judiciare italiene.

În total, 42,672 de tone de canabis au fost confiscate, 'echivalentul a două semiremorci pline', a spus Vincent Sauvalere. 'O parte era bine ascunsă', însă o cantitate atât de mare este greu de ascuns, iar poliţia italiană a descoperit rapid drogurile, a afirmat el, adăugând că valoarea lor pe piaţă este de circa 120 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: canabis captura canabis