x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carantină națională în Coreea de Nord, după apariția primelor cazuri de COVID-19

Carantină națională în Coreea de Nord, după apariția primelor cazuri de COVID-19

12 Mai 2022   •   09:00
Carantină națională în Coreea de Nord, după apariția primelor cazuri de COVID-19

Autoritățile din Coreea de Nord au ordonat o izolare strictă, odată cu apariția primelor cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

Presa de stat a raportat un focar de Omicron în capitala Pyongyang, dar nu a precizat numărul de cazuri, anunță BBC.

KCNA a anunțat că a fost „cel mai mare incident de urgență" care a încălcat „bariera carantinei" din țară și că liderul Kim Jong-un se află în discuții pentru a pregăti răspunsul națiunii.

Dar observatorii străini susțin că virusul este prezent de mult timp în țară.

Coreea de Nord nu a avut un program de vaccinare anti-COVID-19, după ce a respins ofertele care i-au fost făcute atât pentru vaccinul Sinovac, fabricat în China, cât și pentru cel de la AstraZeneca.

Coreenii au încercat să țină departe virusul prin menținerea granițelor închise încă de la începutul pandemiei, ceea ce a dus la o situație economică dezastruoasă și la penurie de alimente, deoarece fluxul de provizii esențiale către această țară săracă a fost mult redus.

De la începutul pandemiei, au existat mai multe rapoarte neconfirmate de cazuri de COVID în țară. Vecinii China și Coreea de Sud au înregistrat, de asemenea, focare. Chiar în prezent, China se luptă să limiteze cu un val al variantei Omicron.

În luna iunie a anului trecut, mass-media de stat a raportat că președintele Kim i-a certat pe înalții oficiali din cauza unui „incident grav" legat de COVID, dar nu a precizat detalii.

Mai târziu, în septembrie, statul a organizat o paradă militară cu rânduri de soldați purtând costume de protecție și măști, ceea ce pentru unii a însemnat că a fost creată o forță specială pentru a ajuta la prevenirea răspândirii COVID.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Covid-19