x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carlos "Şacalul", CONDAMNAT pentru a doua oară la închisoare pe viaţă de justiţia franceză (VIDEO)

Carlos "Şacalul", CONDAMNAT pentru a doua oară la închisoare pe viaţă de justiţia franceză (VIDEO)

27 Iun 2013   •   10:06
Carlos "Şacalul", CONDAMNAT pentru a doua oară la închisoare pe viaţă de justiţia franceză (VIDEO)

Teroristul venezuelean Ilich Ramirez Sanchez, alias "Carlos" sau "Şacalul", a primit miercuri cea de-a doua condamnare definitivă la închisoare pe viaţă în Franţa, unde este încarcerat de când a fost arestat în anul 1994, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Această nouă condamnare a fost pronunţată în anul 2011 şi confirmată acum de instanţa superioară în urma judecării recursului. Carlos a primit sentinţa pentru cele patru atentate comise în Franţa în anii 1982 şi 1983, soldate cu moartea a 11 persoane şi rănirea a circa 200. De asemenea, el nu va putea să solicite timp de 18 ani nici un beneficiu în detenţie, cum ar fi ispăşirea pedepsei în ţara sa natală.

Potrivit acuzării, aceste atentate au făcut parte dintr-un 'război personal' pornit de Carlos împotriva Franţei ca represalii la arestarea la Paris în luna februarie 1992 a doi membri din grupul său, printre care şi viitoarea lui soţie, Magdalena Kopp.

Justiţia franceză l-a condamnat prima dată la închisoare pe viaţă în anul 1997, în urma procesului în care a fost judecat pentru uciderea a doi agenţi ai serviciilor secrete franceze şi a unui poliţist în luna iunie 1975. El ar putea avea încă un proces în viitorul apropiat, pentru un alt atentat comis la Paris în septembrie 1974, soldat cu doi morţi şi 30 de răniţi.

×