x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carlos "Sacalul", expert electoral

Carlos "Sacalul", expert electoral

21 Sep 2004   •   00:00

Teroristul Ilici Ramirez Sanchez, cunoscut mai bine drept Carlos "Sacalul", inchis in Franta, a declarat intr-un interviu acordat cotidianului venezuelean El National ca un atentat impotriva Statelor Unite i-ar asigura presedintelui George W. Bush victoria in alegerile din noiembrie.

INTELIGENTUL. "In cazul unor atentate de anvergura in America, populatia s-ar strange in jurul comandantului sef si Bush junior ar castiga un nou mandat", a explicat Carlos. Teroristului ii este insa totuna daca invingator la prezidentialele americane va fi senatorul democrat John Kerry. "Vom avea de-a face cu aceeasi politica de agresiune", crede "Sacalul". Dupa parerea lui, diferenta dintre Kerry si Bush jr. este aceea ca democratul e "mai inteligent si mai subtil" decat actualul lider al SUA.

OCROTIT DE CEAUSESCU. Cel mai temut terorist al anilor ’80, Carlos a fost sprijinit cu bani, arme si adapost si de Ceausescu. Teroristul, responsabil pentru spectaculoasa luare de ostatici soldata cu trei morti de la reuniunea organizatiei tarilor exportatoare de petrol, desfasurata la Viena in 1975, pentru atentatul din 1981 de la München de la sediul postului de radio Europa libera, executat la cererea Securitatii romane, dar si pentru multe alte atacuri comise cu sange rece, a fost prins abia in 1994 de catre agenti francezi pe teritoriul Sudanului. A fost adus la Paris in conditii de maxima securitate, judecat si condamnat in 1997 la inchisoare pe viata. "Sacalul" are acum 54 de ani si, din cand in cand, mai da interviuri presei franceze si celei internationale. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: externe