x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă are în vedere sancţiuni la adresa lui Vladimir Putin

Casa Albă are în vedere sancţiuni la adresa lui Vladimir Putin

de Agerpres    |    17 Mar 2014   •   20:57
Casa Albă are în vedere sancţiuni la adresa lui Vladimir Putin

Administraţia Barack Obama nu exclude niciun oficial rus ca posibilă viitoare ţintă a sancţiunilor americane în legătură cu criza din Ucraina, a declarat luni un purtător de cuvânt al Casei Albe, întrebat dacă preşedintele rus Vladimir Putin ar putea fi şi el supus unor sancţiuni, informează Reuters.

"Autoritatea există pentru a aplica sancţiuni împotriva diferitelor persoane fizice şi entităţi", a declarat Jay Carney pentru jurnalişti. "Nu vom exclude persoane fizice şi nici acţiuni", a adăugat el.

Vladimir Putin nu s-a numărat printre cele 11 oficiali ruşi şi ucraineni împotriva cărora SUA au decis luni să impună sancţiuni pentru incursiunea militară a Rusiei în Crimeea. Un important oficial american a declarat că ar fi fost un pas extrem de neobişnuit şi extraordinar ca un şef de stat să fie vizat de sancţiuni.

"Persoanele din jurul lui (Putin) au o mare influenţă în Rusia, precum şi asupra acţiunilor guvernului rus", a ţinut să precizeze Jay Carney.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al Ucrainei Oleksandr Turcinov a declarat luni că Kievul este gata pentru discuţii cu Moscova privind ocuparea Crimeii de către Rusia, însă nu va accepta niciodată anexarea peninsulei. El a afirmat totodată că orice acţiune menită să provoace dezordine în masă în Ucraina va fi considerată "o complicitate cu agresorul militar şi o crimă împotriva statului".

×