x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catastrofa aeriană din Egipt: Kremlinul admite acum ipoteza atentatului terorist

Catastrofa aeriană din Egipt: Kremlinul admite acum ipoteza atentatului terorist

02 Noi 2015   •   14:11
Catastrofa aeriană din Egipt: Kremlinul admite acum ipoteza atentatului terorist

Kremlinul nu exclude nicio ipoteză referitoare la cauza tragicului accident aviatic petrecut sâmbătă în Egipt. Peskov, care duminică nega posibilitatea unui atentat terorist, s-a răzgândit și consideră că orice pistă ar trebui cercetată.

Potrivit gaceta.es, Moscova așteaptă repatrierea trupurilor neînsuflețite ale victimelor.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat dacă s-a luat în calcul varianta unui atac terorist și le-a răspuns jurnaliștilor că „în acest moment nu poate fi ignorată nicio ipoteză”.

Totuși s-a dovedit rezervat, adăugând că „investigația abia a început, trebuie să așteptăm primele rezultate ale cercetărilor”.

Simultan, conducerea companiei aeriene a cărui Airbus A321 a fost implicat în accident garantează că aparatul de zbor s-ar fi putut dezintegra doar din cauza „unei acțiuni mecanice din exterior”. În plus, este semnalat faptul că piloții au pierdut controlul aparatului de zbor înainte de cădere.

Oficialii companiei ruse Kogalîmavia (MetroJet) au explicat în cadrul conferinței de presă că avionul fusese grav avariat înainte de prăbușire. 

×
Subiecte în articol: avion prabusit Egipt Kremlin