x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce crede Donald Trump despre atentatele de la Paris

Ce crede Donald Trump despre atentatele de la Paris

05 Mai 2018   •   09:55
Ce crede Donald Trump despre atentatele de la Paris

Preşedintele american Donald Trump a apărat dreptul de a purta armă, apreciind că atentatele de la 13 noiembrie 2015 de la Paris ar fi făcut mai puţini morţi dacă victimele ar fi fost înarmate.

 

"Nimeni nu este înarmat la Paris şi ne amintim cu toţii de cele 130 de persoane ucise şi de numărul enorm de răniti", a spus Trump la convenţia anuală a NRA (National Rifle Association), puternicul lobby pro-arme. "Oamenii au fost ucisi brutal de un mic grup de terorişti care aveau arme. Aceştia şi-au luat cât timp au vrut şi le-au ucis una câte una. Boom, vino aici; boom, vino aici; boom, vino aici", a povestit preşedintele american, făcând cu mâna gestul unui jihadist care trage cu pistolul asupra victimelor.

"Însă dacă un angajat sau doar un client ar fi avut o armă sau dacă unul dintre dvs. din asistenţă eraţi acolo cu o armă îndreptată în direcţia opusă, teroriştii ar fi fugit sau s-ar fi tras asupra lor, şi ar fi fost cu totul altă poveste", a afirmat Trump.

La 13 noiembrie 2015, 130 de persoane au murit şi câteva sute au fost rănite într-o serie de atentate la Paris şi Saint-Denis revendicate de gruparea Statul Islamic (SI). Unul dintre comandouri a ucis 90 de persoane în sala de concerte Bataclan. Primele forţe de securitate care au intervenit au fost poliţişti de teren.

În discursul saui, Trump şi-a afişat fără rezerve sprijinul pentru puternica asociaţie americană de lobby pro-arme NRA, promiţând să protejeze dreptul americanilor de a deţine o armă, la doar şase săptămâni după cea mai mare manifestaţie din istoria SUA la care s-a cerut înăsprirea controalelor privind armele.

"Această administraţie se bate pentru a proteja al doilea amendament al Constituţiei şi îl vom proteja", a adaugat el. Acest amendament, care datează din 1791 şi le permite americanilor să deţină o armă de foc, "este asediat, dar nu va mai fi asediat atât timp cât eu voi fi preşedinte", a mai afirmat el. AGERPRES

×