x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai periculoasă armă din lume va fi îmbunătăţită

Cea mai periculoasă armă din lume va fi îmbunătăţită

29 Feb 2012   •   15:18
Cea mai periculoasă armă din lume va fi îmbunătăţită

Ministerul Apararii din Rusia si-a anuntat planurile de a moderniza celebra arma Kalasnikov, in cadrul programului de reorganizare a armatei care va inghiti aproape 700 de miliarde de dolari in urmatorii opt ani.

Kalasnikovul este considerata cea mai periculoasa arma din lume din cauza raspandirii si a frecventei cu care este folosita de sapte decenii, dar mai ales din cauza numarului urias de oameni care au fost ucisi cu aceasta.

Noul model va fi dotat cu luneta si lanterna, urmand sa fie mai precis pe distante lungi, a anuntat ministrul Apararii din Rusia, Dimitri Rogozin.

Armata rusa a renuntat deja la planurile a achizitiona un nou lot de arme AK-47, urmnd sa astepte implementarea noului model.

"Din cauza nevoii de precizie ale conflictelor moderne, Kalasnicovul trebuie inlocuit cu o arma mai buna", a declarat expertul militar rus, Ruslan Pukhov.

Fabrica de armament Izmas a prezentat saptamana trecuta un nou prototip de Kalasnicov, denumit AK-12. Expertii rusi nu au fost insa foarte incantati, existand voci care au spus ca imbunatatirea este doar una estetica.

×
Subiecte în articol: ak-47 kalaşnikov ak-12