x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai bătrân cuplu de părinți din Marea Britanie a rămas fără copil

Cel mai bătrân cuplu de părinți din Marea Britanie a rămas fără copil

10 Mai 2018   •   16:07
Cel mai bătrân cuplu de părinți din Marea Britanie a rămas fără copil

Un bărbat de 65 de ani și soția sa de 63 de ani au devenit cei mai bătrâni părinți din Regatul Unit la sfârșitul anului trecut, după ce au plătit unei mame surogat 100.000 de lire sterline iar acum serviciile sociale au decis să le ia copilul.

Considerentul serviciilor sociale este acela că cei doi sunt prea bătrâni pentru a avea grijă cum se cuvine de propriul lor copil, scrie The Sun.

Cei doi sunt devastați de durere după ce le-a fost luat copilul. Funcționarii serviciilor sociale spun că le-au atras atenția celor doi încă de anul trecut că trebuie să îmbunătățească modul în care este îngrijit copilul. 

Cei doi, care locuiesc în nordul Marii Britanii, au obținut copilul folosind o mamă surogat. Cuplul a utilizat serviciile unei clinici din afara țării dat fiindcă în Anglia erau considerați prea bătrâni pentru a avea un copil.  Medicii au utilizat un ovul de la o donatoare dar sperma bărbatului de 65 de ani.

Pe certificatul de naștere figurează mama surogat și soțul ei însă au semnat un document prin care lasă copilul spre adopție cuplului de 60 de ani.

Serviciile sociale au monitorizat îndeaproape situația celor doi iar după ce lucrătorii au constatat că ar fi probleme în modul de îngrijire al copilului, au decis să-l ia pe micuț și să-l dea în grija unei familii adoptive.

×
Subiecte în articol: parinti batrani